FRI FRAGT VED KØB OVER 299 DKK50 dages gratis retur1-2 dages levering

WHYRED

15 stk
15 af 14887 stk
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -70%
  -75%

  Skab en fleksibel basisgarderobe

  Med produkter fra WHYRED kan du skabe dig en knivskarp basisgarderobe med nordiske toner. Du får tøj, sko og accessories i et stilrent, skandinavisk håndværk, der har plads til kontraster og små skævheder.

  Kombinationen mellem det formelle look og den afslappede stil bidrager til stor fleksibilitet hele året rund. Du har mulighed for at skabe varierede look, hvad enten det gælder hverdagsgarderoben eller den festlige påklædning.

  Det bedste fra fortiden og nutiden

  WHYRED blander på elegant facon de bedste modetendenser fra fortiden og integrerer dem i nutiden. Brandet lader sig inspirere af klassiske og historiske klæder, som de fusionerer med dagens mode på en raffineret måde.

  WHYRED bruger de klassiske og historiske beklædningsgenstande som de mener fortjener at blive hædret og bevaret. Dem kombinerer de med nutidige materialer, tryk og mønstre. Med andre ord klassisk mode med et moderne touch.

  Et autentisk og visionært brand

  WHYRED skaber stilfuldt tøj med et afslappet elegant look. Deres force er kombinationen af det klassiske design og casual style med kant, der ofte får et futuristisk twist. For designerne hos WHYRED handler det om at skabe moderne og brugbart tøj, der samtidig tager elegance til nye højder.

  WHYRED er velsyet skrædderkunst, der blander minimalistisk design med nutidige indslag. De leger med konventioner og kontraster, og sammensætter materialer og produkter på nye, innovative måder.

  Kontrasternes legeplads

  I WHYRED har de stort fokus på kontraster. Det mest kendetegnende ved WHYRED’s designs er kontrasten mellem det forventede og det uventede, der tilsammen skaber et nonchalant raffinement. Kontrasten kommer både til udtryk ved, at de blander materialer på innovative måder til at skabe nye udtryk, og ved at kombinere forskellige produkter på en frisk og nyskabende facon.

  WHYRED elsker at lege med konventionerne, se bort fra det indlysende, og få det forventede til at mødes med det uventede i ukonventionel elegance.

  Her henter WHYRED deres inspiration

  WHYRED har deres rødder i kunst og musik, og det er stadigvæk vigtige ingredienser i mærket. Det er hér de får deres inspiration fra, og denne indflydelse kommer til udtryk i store dele af deres kollektion.

  WHYRED’s fundering i kunst og musik er blandt andet kommet til udtryk i en række prominente samarbejder med berømte kunstnere som Madonna, The Hives, Oasis, Teddybears, Haim, Karin "Mamma" Andersson og Jockum Nordström.

  WHYRED er ikke bare en designvirksomhed men har også en række sideprojekter kørende, som fx kunstprojektet ’WHYRED Art Project’, der inviterer kunstnere til at vise deres værker i butikkerne.

  Sådan blev WHYRED skabt

  WHYRED blev skabt af tre svenske designere: Roland Hjort, Jonas Clason og Lena Patriksson Keller. De mødte hinanden, da de arbejdede sammen hos H&M. I 1999 forlod de tre H&M for at skabe et nyt og unikt udtryk på den svenske og internationale modescene.

  Tanken bag brandet er at skabe simple og tidløse designs i høj kvalitet, men samtidig at lege med konventionerne og se bort fra det indlysende.

  Ved at blande materialer på innovative måder skaber de nye udtryk. Deres vision er, at det forventede møder det uventede i en ophøjet elegance. De ønsker at skabe tøj, der fortjener at blive hædret og hænge i garderoben i mange år. Det er den sofistikerede blanding mellem forskellige kontraster, der gør, at man ønsker at beholde sit tøj.

  Historien bag navnet WHYRED

  Navnet udtales ”WHY RED” og stammer fra et interview med en af grundlæggernes bedstefar. Roland Hjorts farfar, Sven "X-et" Leonard Erixson, var en fremstående kunstner inden for svensk malekunst. I et interview med ham fra starten af 1950’erne blev han spurgt hvad hans yndlingsfarve var, hvortil han svarede ”rød”. Reporteren spurgte ham ”Why red?”, hvortil Sven svarede ”Nå, så blå da”. Dette lille brudstykke af samtalen blev senere hen til navnet på det populære modebrand.

  Skandinavisk mode, når det er bedst

  WHYRED er et svensk brand, som deres skandinaviske naboer kan være stolte af. Brandet holder den nordiske fane højt i Skandinavien såvel som på den internationale modescene.

  WHYRED sælger i dag tøj i mere end 20 lande. Efter Sverige er Danmark WHYREDS næststørste marked efterfulgt af Norge på tredjepladsen. 80 % af salget ligger i Skandinavien.

  Det svenske designmærke er med til at sætte dagordenen for elegante og stilrene styles, som er elsket i Norden såvel som i resten af verden. En kulturbærer for skandinavisk design og minimalisme.