FRI FRAGT VED KØB OVER 299 DKK50 dages gratis retur1-2 dages levering

Le Fix

1 stk
1 af 14948 stk
  -50%

  Historien om Le Fix

  Tøjbrandt Le Fix blev etableret tilbage i 1999. Så på trods af sit evige unge look, er det altså et brand med en del år på bagen.

  Historien om Le Fix er en ganske anden, end den vanlige historie om et tøjbrand, hvor det ofte er en større virksomhed, som står bag. De tre mænd, der står bag Le Fix, og som var dem, der grundlagde brandt, er Benny Kusk, Jesper Holm og Rasmus Jacobsen. De tre er venner helt tilbage fra da de voksede op i Silkeborg sammen.

  Le Fix blev ikke stiftet, fordi det var tøj, der skulle give overskud på bankkontoen, og fordi de tre mænd skulle skabe en forretning omkring brandt. Faktisk blev Le Fix stiftet af helt andre årsager; ganske enkelt fordi de tre mænd bag ikke kunne lade være.

  De var alle en del af en kunster- og designergruppe i undergrunden. Her slap de deres store kreativitet løs, og brugte hinandens potentialer og egenskaber til at sparre med. Sammen fandt de på mange nye, kreative projekter at gå i gang med.

  I gruppen blev der designet og fremstillet alt muligt: Tatoveringer, graffiti, kunstinstallationer, malerier, forskellige træ-ting og så selvfølgelig tøj, som sidenhen er blevet det, brandt har specialiseret sig indenfor.

  Selvom det er tøjet, som Le Fix er kendt for, betegner de stadig sig selv som et kunsterkollektiv, og ikke et tøjbrand. Det siger en hel del om kreativiteten og legen bag tøjet, som altid vil have sine rødder i den københavnske undergrund, hvor skateboards, graffiti og hængen ud på gaden er en fast del af hverdagen.

  Le Fix og Kaj-logoet

  Det mest genkendelige ved Le Fix’s tøj er logoet Kaj, som går igen på alt fra kasketter til t-shirts. Logoet ligner en lille mand, som er skitseret ud fra silhuetten af en spraydåse, der naturligvis refererer til brandts baggrund i undergrunden.

  Til at starte med lavede Le Fix T-shirts i deres kreative værksted, og den simple produktion bestod af en ensfarvet T-shirt, hvorpå de håndmalede forskellige mønstre eller motiver – og her var især Kaj-logoet et populært og elsket motiv.

  Succesen blev lynhurtigt rigtig stor. Men selvom de tre mænd bag Le Fix ikke havde forestillet sig, at tøjet skulle sælges til andet end venner og bekendte, blev Kaj-logoet og resten af tøjet pludselig solgt i store mængder til Japan.

  Hurtigt begyndte også London at vise interesse, men det gik for stærkt til, at Le Fix selv kunne nå at følge med. Derfor tog de noget tid, hvor de overvejede, hvad der skulle ske med brandet, og hvad for noget tøj, de selv havde lyst til at skabe. Siden da har de designet tøj ud fra ren kærlighed, og der bliver aldrig fremstillet noget, fordi det skal kunne sælges på mainstream-markedet.

  Denne kompromisløshed fornemmer du kraftigt i tøjet, og måske netop derfor er det blevet så populært i dag. I 2015 fik brandet endda Gazelle-status af Børsen. Det er en meget anerkendt udbrandlse inden for erhvervslivet, der gives til virksomheder, som over en periode på fire år har fordoblet sin omsætning eller bruttoresultat.

  Men lige meget hvad, vil Le Fix altid have deres udgangspunkt i undergrundskulturen, og en livsstil der kredser om graffiti. Så denne coolness får du med, når du køber dit nye Le Fix-tøj.

  Udover at designe tøj går mændene bag stadig meget op i kunst, hvilket bl.a. afspejles i, at de har deres eget galleri, træværksted og to tatoveringsbutikker, som er en del af kunsterkollektivet.

  Le Fix caps

  Det nok meste kendte item fra Le Fix’ kollektioner er kasketten. Den har siden begyndelsen været en fast del af looket, og vil nok altid være det. I dag er det stadig moderne at have cap på, da det signalerer en afslappethed og en coolness, samtidig med at kasketten har den praktiske funktion, at den skærmer for solen. Derudover er mange glade for at have en kasket at tage på dårlige hårdage.

  Her hos STYLEPIT finder du et bredt udvalg af Le Fix caps, som alle har det rene og moderne udtryk, der går igen i alle Le Fix’ kollektioner. Mange af kasketterne har det før omtalte Kaj-logo broderet på foran over skyggen i en kontrasterende farve som f.eks. rød eller grøn. Kasketterne er alle onesize, men de kan justeres i størrelsen via spændet bag på, så det passer til alle størrelser.

  Stort set alle kasketterne bliver produceret i 100 % blød bomuld, der gør dem behagelige at have på. Andre af Le Fix’ kasketter har detaljer så som en skygge med fløjl på, et påsyet logo i stedet for Kaj eller f.eks. striber under skyggen eller på siden. Du kan også få helt hvide Le Fix kasketter, selvom størstedelen er i mørke farver som blå og sort. Vandtætte kasketter finder du også i det store kasket-sortiment, og både bløde og hårde udgaver, alt efter hvad du er mest til.

  Le Fix T-shirts

  Ligesom kasketter er Le Fix’ T-shirts også enormt kendte. De befinder sig ofte inden for en klassisk farveskala bestående af sort og hvid, og ofte finder du også røde detaljer på T-shirtene. Få og enkle striber eller en T-shirt delt i to farver bliver ofte brugt i designet. Kendetegnende for Le Fix’ T-shirts er desuden, at de stort set allesammen har en rund hals – og så er alle T-shirts fremstillet i 100 % bomuld.

  Navnet Le Fix optræder gerne på T-shirten i en eller anden form. Det kan både være, at bogstaverne har en fremtrædende plads, eller at de er gemt næsten helt væk. Oftest er det skrevet med store sorte bogstaver adskilt af et lyn, der ofte er i farven rød, ligesom navnet kan være erstattet af Kaj-logoet. Der findes i det hele taget mange forskellige slags logoer, som der konstant veksles imellem, hvilket giver en stor variation i udtrykket.

  Le Fix jakker

  Jakkerne fra Le Fix er heller ikke til at komme udenom, og hvis du holder lidt øje med gademoden, vil du helt sikkert have set mange komme gående i en Le Fix jakke. Især brandets termojakker er enormt populære, da de er trendy og klassiske på samme tid, og så er de anvendelige året rundt.

  Jakken er praktisk, da den er åndbar og let at have på, og så kan den bruges både indenfor og udenfor. Den kan også bruges under en anden jakke om vinteren. Desuden har den et cool quiltet stof med bløde ribkanter ved halsen og ærmerne, der gør den meget komfortabel at bære. Den lukkes med en lynlås, og har to lommer foran, og et lille diskret Le Fix logo på venstre bryst, og fås i flere farver.

  Le Fix har også andre former for jakker i deres kollektioner, bl.a. bomber jakker samt tykke træningsjakker, som er en slags joggingjakke i tykt stof, der egner sig godt som en tynd jakke i de varme måneder, og til indendørs brug f.eks. udenpå en T-shirt.

  Hvis du leder efter Le Fix jakker til vinterbrug, designer de også varme og bløde jakker i en klassisk og komfortabel stil, som kan holde dig varm vinteren igennem.

  Masser af andre lækre varer fra Le Fix

  Ud over kasketter, T-shirts og jakker finder du naturligvis også andre varer i Le Fix’ kollektioner. Både sweatshirts og chino shorts er populære om sommeren, hvor de kan kombineres med en skjorte eller en T-shirt. brandts sweatshirts både med eller uden hætte er også en populær vare, som altid kan hives frem for skabet og give dig et casual look.

  Le Fix designer også bukser, som ofte har et regular fit, dvs. at de hverken sidder for stramt eller for løst. Det gør dem behagelige at have på samtidig med at de tilføjer et klassisk strejf til looket.

  Faktisk kan du næsten blive klædt på fra inderst til yderst og fra top til tå med Le Fix. Så rul op til toppen af siden og gå på opdagelse i de mange flotte produkter.