Sådan skaber du den perfekte basisgarderobe

Basisgarderoben er dine klassikere. Dem du altid ser godt ud i, dem du ubevidst rækker ud efter i skabet og oftest tager på. De sikre vindere. Og her taler vi ikke om de forvaskede træningsbukser med masser af minder – nej, vi taler om stilfulde sager, som klæder dig og gør noget helt særlig godt for dig. Som den helt enkle hvide skjorte, de blå jeans, den flotte frakke. De tidsløse items, der gør noget godt for alle – uanset stil, form og alder. Det kan betale sig at give lidt mere for den slags items, fordi de er klassiske – og kan beholde dem stort set hele livet. Det er helt op til dit temperament, men du vil blive glad for at finde dem i din garderobe. Derfor har vi samlet 10 must-haves til din garderobe, som du kan læse nedenfor.

1

Jeans

Jeans er et musthave og det mest basale til enhver garderobe. De kan både bruges til hverdag, fritid, fest samt andre højdepunkter og findes i mange farver. Der er ikke noget jeans ikke passer til: skjorter, strik, t-shirts. Sørg for at have mindst ét par mørkeblå, ét par lyseblå og måske ét par sorte slimfit. Så er du forberedt på alle slags anledninger.

Lee jeans

Lee skjorte

2

skJorte

Skjorten findes i mange afskygninger og farver; lyseblå, hvide, ternede. Der er intet så lækkert som en flot nystrøget skjorte, der kan pifte ethvert outfit op. Den klassiske skjorte kan både bruges til arbejde og fest. Om du er til lyserød, lyseblå eller hvid er en smagssag, men du kan være sikker på, at de går til alt fra jeans til jakkesæt og kan anvendes med eller uden slips.

3

sneakers

Sneakers er ikke til at komme udenom, uanset størrelse, udtryk og farve. Er der noget, der er blevet en klassiker, så er det netop sneakeren. Den cool gummisko med attitude, som kan sætte en stil for resten af dit outfit. Det er faktisk ligesom dametasken for kvinder – den beklædningsdel. som sætter prikken over i’et og viser de andre, hvilken stil du har idag og hvilket humør du er i. Du kan ikke få for mange, kun for lidt!

Puma sneakers

Lee t-shirt

4

t-shirt

Den hvide t-shirt er helt essentiel i basisgarderoben med sit klassiske snit og behagelige kvalitet. Den giver et helt enkelt look og giver en forskellig stemning, alt afhængig af form og farve. T-shirts med og uden print, hvide eller med farve – helt efter dit humør, din stil og anledningen. Vis dine overarme eller vis, hvad du føler, tænker eller er fan af med et printet statement på fronten.

5

strik

En god strik bør være i en hver garderobe til de kolde tider. Bomuld er godt, men merionould er at foretrække. Uld holder både varmen og formen. Det er klædeligt både med V-hals og rund hals. Den er god udover skjorten på en doven morgen, hvor strygejernet holder pause og alene med en t-shirt indenunder.

Selected Homme strik

Lee jakke

6

jaKke

Mænd er sjældent kuldskære, så ofte er det nok med en let trenchcoat eller uldfrakke til overgangsperioder samt en skind- eller denimjakke til alle de andre tidspunkter. De er alle fire klassikere og holder over mange, mange sæsoner. For denim- og skindjakkens vedkommende bliver de faktisk pænere og får mere patina ved hyppig brug – så bare brug dem!

7

støvler

Ingen basisgarderobe uden et sæt chelseaboots. Den findes i både ruskind og læder og er stilfuld, klassisk og super praktisk, fordi den er så nem at tage på. Det en en god investering, da de holder længe og aldrig går af mode. Den er både god til jeans og chinos og kan bruges hele året.

Matinique støvler

Lee sweatshirt

8

sweatshirt

Sweatshirten er på samme måde som striktrøjen et musthave hele året rundt. Brug den med sneakers eller korte støvler, så har du en overdel, der passer til både den travle hverdag, arbejde og til afslapning.  

 

9

blazer

Blazeren er både god til det formelle og det mere casual look. Den gode blazer, som ikke er jakken fra dit jakkesæt, er den optimale erstatning for overtøj og kan redde en hurtig morgen, før et vigtigt møde. Den klæder dig på daten, på jobbet, på strøgturen, på baren. Den kan være blå eller sort – men altid tætsiddende og knappet med en knap. Brug den til bukser eller jeans, så er du sikker på, at udstråle god stil.

Selected Homme blazer

Calvin Klein tights

10

tights

Selvfølgelig skal du også være lækkert klædt på det inderste lag. Det gør noget ved selvtilliden, at vide, at du er godt klædt på fra inderst til yderst – stil hele vejen igennem. Og så holder tights på ‘det private’ udstyr og gør bare noget bedre for dig, til forskel fra boxershorts.