sådan får du en fin konfirmationsfrisure

Kjolen – TJEK Festlokale – TJEK  Maden – TJEK

Makeuppen og håret er de sidste store ting, der skal på plads for at dagen bliver perfekt. På den måde minder det hele meget om et mindre bryllup – bortset fra der kun er én hovedperson.

Din frisure skal passe til din personlighed. Ellers vil du føle dig kunstig hele dagen – og der er nok andet at holde øje med.

I forhold til tidligere, så er konfirmationstøjet (som ikke nødvendigvis er en kjole) mere købt i forhold til konfirmandens egen daglige stil, end efter faste regler. Det samme gælder frisurerne: Du behøver ikke sætte dit hår op i bånd og sløjfer, hvis det ikke er din stil. Find derfor den frisure, der passer dig, som passer til det udvalgte tøj til den store dag og som du gerne vil se dig selv, når du ser billeder fra dagen.

Længden på dit hår definerer selvfølgelig hvilke frisurer du kan vælge imellem – har du kort hår kan du selvsagt ikke få en opsat frisure. Men. Har du bare lidt længde, kan du faktisk kan få en helt fin frisure.

KORT HÅR

Hvis du har hår til skuldrene, så kan du forsøge dig med en af disse 3 forslag, hvor fletning og snoning danner basis for opsætningen. Alle 3 skaber lidt fylde, men holder samtidig håret væk fra ansigtet. Husk godt med hårnåle, så alle hår kan få en plads og holde den. Flet ikke for stramt. Looket må gerne være lidt pjusket især med forslag nr 1.

LANGT HÅR

Med langt hår kan du vælge at bruge fletninger eller snoninger som basis for en fin, feminin knold, Du får ‘opskriften’ på alle 3 herunder – se om du kan følge med og start i god tid med at øve, så der ikke opstår panik på selve dagen. Med mindre du er god til selv at arbejde med dit hår i nakken, så få en hjælper med. Og husk hårnåle og evt. hårlak, så du ikke skal bekymre dig om det holder hele dagen.  Afslut looket med et smykke eller hårspænde for at sætte prikken over i’et.

MEGET LANGT HÅR 

Har du meget langt hår, så kan du også vælge en mere casual frisure med løst hår eller løs fletning. Ønsker du, at din frisure ikke skal være alt for formel, så kan du vælge at gøre din fletning fashion med bredde, lade en del af håret hænge løst med en bohemeagtig, løs fletning indover eller ganske enkelt forme en casual knold på toppen af hovedet. Du kan også bruge et glattejern for at få kontrol over frisuren, hvis du ikke har helt glat hår i forvejen. Du kan pjuske det op nedefra med saltvandsspray eller bølge det med et glattejern, hvis du vil have lidt bevægelse i det.     

Husk også her hårnåle og evt en let lak, så du ikke skal bekymre dig om det holder hele dagen. Du kan vælge at sætte blomster i den løse fletning, eller andet hårpynt, så det passer til din stil.

Husk at vælge en frisure som passer til både dig og dit outfit på dagen.