Dunjakke med god samvittighed

Vi går koldere tider i møde og det er tid til at finde en varm og behagelig vinterjakke. For findes der noget mere ubehageligt end at fryse – udover at købe noget, der skader miljøet? Hvorfor ikke holde varmen med god samvittighed? En dunjakke er både varm og behagelig og der er mange, at vælge imellem. Men hvad er jakkerne egentlig lavet af? Og har det en betydning? I denne guide giver vi dig indsigt i, hvordan jakker fra Peak Performance bliver lavet og hvad der især er godt ved deres dunjakker.

Peak Performance kvinde dunjakke

Peak Performance herre dunjakke

Peak Performance børne dunjakke

Peak Performance kvinde dunjakke

Bæredygtighed

Når man skal vælge overtøj, bør man kigge efter, hvilken slags dun det er lavet af. Overtøj fra Peak Performance er foret med dun, som er nøje udvalgt og med en bæredygtig tankegang. Al dun, der bruges i overtøjet er i overensstemmelse med dyrevelfærd, som sikrer, at dunen kommer fra fugle, der er et biprodukt til kødindustrien. Peak Performance benytter en leverandør fra USA, der hedder Allied Feathers. De arbejder med RDS (Responsible down standard), som er den højeste etiske standard for dun. Denne certificering sikrer, at fuglene ikke bliver tvangsfodret, ikke bliver plukket levende og at de har adgang til et sted, hvor de kan svømme. Alt overtøj fra Peak Performance fra 2017 er foret med dun efter RDS.
Allied Feathers er Bluesign-certificerede, som betyder, at skadelige stoffer fjernes fra begyndelsen af fremstillingsprocessen og sørger for en sikker produktion, der opfylder meget strenge sikkerhedskrav.

 

En dunjakke holder for evigt

Det bedste og første råd til at få jakken til at holde så længe, som muligt er først og fremmest, at følge vaskeanvisningerne inde i jakken. Et andet godt råd er også, at hænge den op og ikke lægge den sammen, når du ikke bruger den. Hos Peak Performance har de desuden en rabatordning, hvis du er medlem af deres loyalitetsprogram. Dermed kan du aflevere din gamle jakke og købe en ny med denne rabat. Peak Performance genanvender nemlig en del af de aflagte materialer, så det kan give liv til en ny jakke. Når overtøjet anvendes meget kan det med tiden ske, at blandt andet lynlåsen begynder at drille. Hos Peak Performance er der reparationsservice i alle deres butikker, uanset hvor gammel jakken er, hvilket er lavet med henblik på, at kunne garantere en lang levetid. Der gives tilmed gratis reparation, mod forevisning af kvittering, så længe kvalitetstandarden kan opretholdes efter en reparation.

NY BÆREDYGTIG TEKNOLOGI

Hvordan ved man så, om den dunjakke man overvejer at købe eller allerede ejer har nogle af disse bæredygtige certifikater? I alt overtøj fra Peak Performance findes der blandt andet en QR-kode indsat i hang-tagget, som kan scannes ved hjælp af ens smartphone. Her kan du få information om dunen i jakken; bl.a. hvilken region det kommer fra, hvilken slags dun der er tale om samt hvor meget fyld, der er i jakken. Desuden findes der et certifikat, som bakker op om disse oplysninger.

 

 

 

Peak performance

OVERTØj TIL ALLE ALDRE

SE UDVALGET