De bedste film fra 90’erne

CLUELESS

Cher er velhavende teenager i Beverly Hills med alt, hvad det medfører af problemer. Hvad for noget tøj skal man gå i, hvem skal man hænge ud med, og hvem skal man ‘date’. Selvom man er en tøjfikseret bimbo, er livet ikke altid lige nemt.

Alicia Silverstone og hendes high school veninder leverer et mix af preppy, grungy og sporty looks. Filmen viser mange forksellige 90’er modetendenser, og alt lige fra ternet blazere, til det søde skolepige uniform er at finde.

FÅ CLUELESS LOOKET

Sisters Point nederdel

Hilfiger Denim t-shirt

InWear striktrøje

Shoe Biz pump

PRETTY WOMAN

Den benhåde og skrupeløse forretningsmand Edward samler en aften den supersøde luder Vivian op. Stik imod alle ods bliver de to forelskede og Vivian bliver et frisk pust i Edward kolde og småkedelige forretningsliv. Modsætninger mødes men kærligheden er ikke altid nem.

Julia Roberts leverer rosinen i pølseenden af vores liste for 90’erne med sødme, tårer og romantiske stunder. Bliv klædt på til foråret i hendes nye stil med feminine kjoler, jakker og strømper.

FÅ PRETTY WOMAN LOOKET

Soaked in Luxury kjole

Bianco stilet

Lola Ramona taske

DYRBRG/KERN øreringe

PULP FICTION

Ikke siden Blues Brothers har sorte jakkesæt og hvid skjorte virket så cool som på de to lejemordere Vincent Wega og Jules. Deres historie vikles ind i en række fortællinger, der med Tarantinos sans for de bizarre og komiske, fortælles gennem lommetyve, fallente boksere og lækre damer med hang til kokain. No nonsense violence dyppet i tyk humor.

John Travolta og Uma Thurman når de er bedst – super stilet påklædning. Gå efter et cool suit, den lille sorte + sort neglelak og stiletter. Nu er du klar til Jack Rabbit Slims Twist Contest!

FÅ PULP FICTION LOOKET

InWear bukser

Mos Mosh skjorte

Gardenia ballerina

IsaDora neglelak

FORREST GUMP

Forrest Gump. Ingen over, inden ved siden af. Vandt 6 Oscars i 1995, bl.a. for Bedste Film og Bedste Mandlige Hovedrolle. Tom Hanks gør det eminent i rollen som Forrest Gump. En knægt der ikke er den mest intelligente, og som også lider af fysiske handicap som lille. Forrest Gump møder dog den søde pige Jenny i skole som lille, og man følger Forrest Gumps kamp gennem tilværelsen som ung, teenager og voksen og kampen for kærligheden med Jenny. Selvom det ikke er den mest ikoniske film når det kommer til 90’ernes modetendenser, så kender de fleste nok cover billet fra Forrest Gump, siddende i et sandfarvet jakkesæt, en pæn ternet skjorte og ikke mindst de ikoniske Nike sneakers.

FÅ FORREST GUMP LOOKET

Selected blazer

Selected bukser

NN07 skjorte

Nike sneakers

GOODFELLAS

Hårdkogt drama om Henry Hill hvis højeste drøm er at blive gangster. Skridt for skridt, tjeneste for tjeneste når han efterhånden til tops i mafianen på den amerikanske østkyst. Men fejltrin er dødelige og konkurrencen er benhård.

Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci romantiserer over magt og vold i 30’ernes USA. Få den oprindelige gangsterstil, med et klassisk jakkesæt, den hvide skjorte et par fine sko.

FÅ GOODFELLAS LOOKET

Selected blazer

Selected bukser

Matinique skjorte

Matinique sko

10 THINGS I HATE ABOUT YOU

Vi ved godt det ikke er en film på niveau med Pulp Fiction, Forrest Gump eller lignende Oscar vindende klassikere fra 90’erne. 10 Things I Hate About You er dog en klassiker af alligevel af sin egen art. Serien handler om pigen Bianca, som ikke får lov til at gå på hendes drømmedate før den meget anderledes søster Kat går ud på date, og det har hun ingen ambitioner om. Et klassiske teenage drama om søskende had/kærlighed og en teenagers kamp i High School årene. Filmen kom på gaden i slutningen af 90’erne, nærmere 1999, men dykker bestemt ned i alle de klassiske forskellige 90’er looks. Det søde skolepige outfit, crop tops, hvide sneakers og plateau sandaler.

FÅ 10 things i hate about you LOOKET

Soaked In Luxury nederdel

Noa Noa t-shirt

Reebok sneakers