8 ting fra 90’erne vi ikke håber får comeback

90’erne er blevet en af de helt store trends, og selvom man nødvendivis ikke bryder sig om den, så kan man ikke komme helt udenom den. Skovmandsskjorter, Dr. Martens, chokers og cami kjoler er det helt store, og de forsvinder ikke med det samme. Selvom 90’erne har været et udskældt modeårti på mange måder, så er der masser af inspiration at hente. Det var nemlig et årti fydt med diversitet. Selvom vi er ret vilde med nyfortolkningen af 90’erne, så er der alligevel nogle ting, som vi håber aldrig at se igen – rettere sagt, 8 konkrete ting, selvom der nok er endnu flere at finde.

BUTTERFLY CLIPS

Hvem ville ikke gerne ligne Hilary Duff eller Sarah Michelle Geller? For at få det helt rigtige look, så skulle der butteryfly clips til. Et lille styk farvet plastik formet som en sommerfugl, var det hotteste til dit hår i 90’erne og guderne må vide hvorfor. De sad ikke rigtig fast, ødelagde hovedbunden og gik i stykker inden dagen var omme. Nå ja, og så gjorde de absolut intet godt for frisuren.

SNAP ARMBÅND

9’erne var årtiet for ubrugeligt tilbehø. Et bestemtstykke hårdt plastik i psykedeliske farver, som altid sad og irriterede var meget vigtigt tilbehør i 90’erne: et snap armbånd. Et stykke plsatik, som man slog om håndledet og vupti, så havde man et armbånd. Skal vi ikke bare blive enige om, at den eneste grund til at man havde et, var for underholdningens skyld? De ses dog stadigvæk, men til det praktiske formål at holde buksebenet væk fra cykelkæden. Heldigvis med refleks og ingen psykedeliske farver.

TÅRINGE

Endnu et fuldstændig ubrugeligt og underligt tilbehør, som vi håber bliver i 90’erne i lang tid. Tåringen. Sammen med ankelkæden, så var tåringen et yderst vigtigt fashion statement i 90’erne – ingen ved dog helt hvorfor. Måske for man havde så mange ringe på, at man blev nødt til at fylde på de andre legemsdele? Den dag idag, så er tåringen stadigvæk et mysterie, og vi håber altid at se den i gen. Basta!

OVERSIZE BAGGY JEANS

Dine bukser skal ikke være helt skinny længere, og 90’ernes højtaljede mom jeans er blevet et modehit, men så skal vi altså heller ikke gå længere end det. I 90’erne var det et overforbrug af stof når det gjaldt bukser. De var store, kluntede og sad for det meste nede om knæhaserne. De oversize baggy bukser var et kæmpe hit i 90’erne, men idag kan vi godt lide bukser som passer, og som ikke rykker syd på for hvert skridt.

POPCORN BLUSEN

Hvis der er noget vores overkrop stadigvæk ikke er kommet helt over, så er det popcorn blusen. Alene navnet, popcorn blusen. Blusen var lavet af syntetisk materiale, som udvidede sig når den kommer på kroppen. Muligvis det eneste rigtige stykke onsie, men den behøver ikke at komme tilbage. Bare at snakke om trøjen får overkroppen til at blive rød og klø.

SKORTS

Et ord. Hvorfor? Hvad var meningen dog med at kombinere en nederdel ogg et par shorts? Selvom det var moderne i 9’erne, så er vi ikke helt sikre på at vi forstod dem dengang. 90’erne var generelt set modemæssigt forvirrende årti, og det gøres kun tydeligt med skortsene. Hvem fandt overhovedet på at kombinere en nederdel og et par shorts? Det giver stadigvæk ingen mening.

BATIK

For at være ærlig, så kan batik godt være pænt – hvis det er forholdsvis minimalistisk. Det var det på ingen måder i 90’erne. 90’ernes batik var en eksplosion af farveskalaen. Jo flere farver desto bedre. Det var gerne sat sammen med et par multifarvede baggy bukser eller hullede jeans. Selvom batikken ikke er helt væk, s kan vi godt undvære 90’ernes syrehoved batik.

BANTU KNOTS

Hvis der er noget vi er glade for, s er det at Facebook og andre sociale medier ikke rigtig fandtes i 90’erne. For det betyder, at vi ikke behøver at kigge på de skrækkelige frisurer vi havde i 90’erne. Den helt store trend, som vi helst ser forblive i 90’erne, er Bantu Knots. Flere knolde ovenpå hovedet var et hit i 90’erne, men i dag foretrækker vi altså bare en enkelt knold.