6 facts om jeans

De er over alt og vi bruger dem stort set alle sammen i løbet af ugen – nogle af os hver dag … nemlig JEANS! Fra 1980’erne og indtil nu er der sket en stor designmæssig udvikling og jeans er blevet et kært allemands eje. Der er idag ikke grænser for, hvor mange pasformer, lommeformer og syningsmønstre, der findes, hvilket også kan være grunden til, at jeans i dag betegnes som den mest anvendte og mest udbredte beklædningsdel i verden på tværs af køn og samfundslag. Men hvor meget krymper jeans egentlig, hvor ofte og hvordan skal de vaskes? Det giver vi dig svar på i vores lille guide nedenfor.

hvad er jeans lavet af?

Når det kommer til kvaliteten af jeans afhænger det generelt af to egenskaber; konstruktion og stof. Den vigtigste ingrediens i jeans er det karakteristiske denim stof, som er et slidstærkt, blåt bomuldsstof, der er vævet på en bestemt måde. Der findes faktisk flere forskellige måder at væve denim på, alt afhængig af, hvor tungt man ønsker at det færdige stof skal være.

hvor ofte skal de vaskes?

I de fleste jeans findes der en vaskeanvisning indeni, men det er ikke altid uddybende. Som tommelfingerregel skal jeans vaskes så lidt, som muligt og ikke bare efter en enkel gang, hvor du har haft dem på. Spar så meget som muligt på vasken for at forlænge levetiden på dine jeans i så lang tid som muligt. Jeans er farvede og meget af denne farve vil automatisk gå af efter flere vask. Når man derfor vasker sine jeans anbefales det derfor, at man vasker sine jeans med vrangen ud af, og på så lave grader, som muligt, så de mister så lidt farve som muligt.

hvor meget krymper jeans?

Man siger at størstedelen af alt denim krymper op mod en halv størrelse, hvorfor det derfor altid anbefales, at købe jeans, der er en anelse for store. Det er vigtigt at huske, at lukke lynlåsen og knapperne inden de kommer i vaskemaskinen, da formen og teksturen på jeans er meget skrøbelige i vaskemaskinen. Samtidig mindsker man også risikoen for at lynlåsen sidder fast, går i stykker, eller skader vaskemaskinen eller andet tøj.

hvilke jeans skal jeg vælge til min kropsform?

Korte ben: Gå efter mørke, højtaljede skinny jeans og jeans med let bootcut eller bare lige ben – det får dine ben til at se længere ud.

Lange Ben: Et par lyse eller kulørte jeans er perfekte til at fremhæve dine ben, uden at gøre dem alt for lange.Gå efter jeans med tekstur – folder, slid, print, frynser, huller eller lignende. Det tiltrækker nemlig øjet og får dine ben til ikke at syne så lange

Brede hofter: Bootcut eller jeans med lige ben er perfekte, hvis man har brede hofter, da de afbalancerer hofterne, så de ikke er så meget i fokus. Jeans med lav talje og er også perfekte til store hofter, da det rent synligt skærer dine hofte i to og nedtoner volumen.

Fyldige lår: Gå efter klassiske, mørke jeans med bootcut eller lige ben, da afbalancerer dine lår.. Undgå jeans med slid på strategiske steder; det sætter nemlig fokus på dine lår og bagdel og får dem til at se endnu større ud.

hvilke jeans passer til min numse?

Flad numse: Hvis din numse hænger lidt lavt, så bør du gå efter skinny jeans eller en model med slanke, lige ben; det giver illusionen af længere ben, og så ser numsen ikke så lavthængende ud. For at få din numse til at fremstå mere voluminøs, så vælg jeans med god stretch i – det giver et lille ekstra løft til bagdelen, så den ser ud af mere.

Stor numse: Vælg jeans i en mørkere nuance i et stift, tungt materiale med kun en lille smule stretch og en lav talje – det får din numse til at fremstå mindre og slankere. Vælg jeans med store lommer, der er placeret forholdsvist højt oppe på numsen og ikke for langt fra hinanden – de holder øjnene fokuseret på centrum af numsen og væk fra det yderste af dine hofter.

hvad er den lille lomme til?

Den lille eksta lomme, der er i stort set alle jeans, blev opfundet i 1800-tallet og det er ikke et tilfælde. Lommen var oprindeligt lavet til cowboys, som rendte rundt med deres lommeure i kæde, så de kunne have den i den lille lomme, uden den blev ridset. Lommen er altså kun lige lavet til, at der kan være plads til uret.

VORES jeans FAVORITTER

Lee Jeans – high waist

Lee Jeans – mom jeans

Lee Jeans -regular fit

Lee jeans slim fit